ITÁLIE-LAGO DI GARDA - RÁJ PRO HORSKÁ KOLA

Zájezd
Termín: 24.- 30. června 2024
Cena: 14.490 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2464
  • LAGO DI GARDA POHODOVĚ NA HORSKÉM KOLE
  • 7 DNÍ / 5x KOLO / 4 x HOTEL S POLOPENZÍ / BUS+VLEK NA KOLA
  • TIP: KDO BYL NA GARDĚ A NESJEL TREMALZO, TAK TAM NEBYL

Každý cyklista musí navštívit jezero Lago di Garda. Jezero je v pouhých 65 m.nad mořem. Proto je tu téměř subtropické klima, ale hory okolo se tyčí do dvou tisíc metrů. Je tu množství lehčích i těžších cyklistických tras, jako je třeba nejznámější Tremalzo, stará vojenská cesta z první světové války. Součástí každého dne může být koupaní v jezerech. Když nebudeme chtít na kolo, můžeme vyrazit na turistiku nebo via ferraty. Ubytování v příjemném hotelu s úžasnou italskou polopenzí a dobrým vínem.

Zájezd
Zájezd

NÁSTUPNÍ MÍSTA: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Plzeň.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1. den: (PO) Odjezd večer směrem z Liberce na Prahu po nástupních místech do Itálie.
2. den: (UT) Ranní start 1. etapy je za obcí Vezzano a vede přes Sarche k jezeru Lago di Tobline. Pak po nové cyklostezce přes Dro do krásného Arca s hradem na skále. Možná je varianta k jezeru Lago di Cavedine. Určitě dojedeme až do Torbole a Rivy k jezeru Lago di Garda a vrátíme se na naše ubytování v hotelu (celé cca 50 km).
3. den: (ST) Již odpočatí pojedeme nejznámější legendarní etapu. Autobusem pod sedlo Tremalzo. Pohodáři pojedou po cyklostezce pořád mírně z kopce k Lago di Ledro. Ostatní vyjedou po silničce okolo chaty Garibaldi dále až do sedla Tremazo. Po legendární staré vojenské cestě dojedeme také k Lago di Ledro. Na závěr sjedeme po Strada del Ponale starými tunely do Rivy (kolem 50 - 60 km). 
4. den: (CT) Autobusem do Malcesine. Lanovkou na vrchol Monte Baldo. Na kolech dlouhý sjezd až na ubytování.
5. den: (PA) Po nové cyklostezce na skále nad jezerem do Limone a zpět. Koupání v jezeře, nákupy a odpočinek.
6. den: (SO) Závěrečná etapa po cyklostezce přes Rovereto do Trenta (60 km). Odpoledne a podvečer strávíme v historickém centru města. Možnost večeře v historickém centru. Nakládání kol a přes noc cesta domu (odjezd z Trenta 20.00 hodin).
7. den: (NE) Ranní příjezd do ČR, orientačně 6.00 hodin Praha.

UBYTOVÁNÍ: 4 noci  v Hotelu v Arcu ve 2 lůžkových pokojích s TV, WI-FI, lednicí, klimatizací, koupelnou a WC. K dispozici venkovní bazén, konferenční místnost a příjemné venkovní posezení. Možnost uskladnění a mytí kol. K jezeru Lago di garda je to 6 km po cyklostezce. V případě požadavku na jednolůžkový pokoj je příplatek 20 euro/osobu/noc (celkem 80 euro).

STRAVOVÁNÍ: Výborná italská polopenze

KOLA: Treková nebo horská kola. Cyklistická přilba povinná.

CENA NEZAHRNUJE: Lístek na lanovku (30 euro) nebo lodní lístek (15 euro) a pojištění léčebných výloh (zařídíme na požádání), nápoje při večeři.

CENA ZAHRNUJE: doprava klimatizovaným autobusem, ubytování v hotelu, pobytová taxa, doprava kol, sportovního instruktora, informační materiály a plánky, pojištění ck proti úpadku.

TRENTINO - sport a zábava v horách i na jezerech

Trentino je severoitalskou provincií, ve které se jedinečným způsobem prolíná alpský smysl pro pořádek s italským temperamentem, životním stylem horalů s téměř středomořským způsobem života u jezera Garda. Tyto protiklady vytvářejí rozmanitost zdejší krajiny, která uspokojí každého návštěvníka. Výborná italská kuchyně je pro celou provincii neodmyslitelná. Jedno z největších lákadel pro nás zde, jsou trasy pro horská kola. Článek o Trentinu si stáhněte a přečtěte ZDE-TRENTINO.

Na lago di Garda se připravuje nová 140 km dlouhá cyklostezka. Přečtěte si informace o tomto zázraku ZDE-CYKLOZTEZKA-KOLEM-LAGO-DI-GARDA.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

Videa z této oblasti

Podívejte se na toto video z akce Lago di Garda v roce 2018 od našeho kamaráda Petra Havla.


To top