KORSIKA - DIVOKÝ OSTROV VŮNÍ NA KOLE

Zájezd
Termín: 7.- 16. června 2024
Cena: 19.980 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2461
  • KRÁSNÝ A DRSNÝ OSTROV-RÁJ CYKLISTŮ
  • OSTROV, NA KTERÝ UŽ NIKDY NEZAPOMENETE!
  • 10 DNÍ CELKEM / 8x KOLO / 5x MOBILE-HOME / 2x HOTEL / 2x TRAJEKT

Mezi nejkrásnější místa na světě patří bezesporu ostrov Korsika. Je málo míst, která se mohou pyšnit takovým množstvím přírodních krás na tak malém prostoru, jako je tomu na Korsice. Azurové moře je lemováno bizarními skalisky, neprostupným pralesem voňavých machií, strážními benátskými věžemi a starobylými městečky vysoko nad mořem. Na kole projedeme nejkrásnější část tohoto hornatého ostrova. Spát budeme v pohodlných mobile-homech ve dvou kempech poblíž krásných pláží. Dvě noci budme ubytováni v jednoduchém hotelu se snídaní. Korsika se musí  alespoň jednou za život zažít. Že je na kole těžká? Při našem zájezdu si trochu pomůžeme autobusem a projedete nezapomenutelné trasy, kam bychom se jinak nikdy nedostali.

Zájezd
Zájezd

Nástupní místa jsou: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Plzeň.

Doporučená kola: na Korsice se jezdí většinou po silnicích, které jsou v horším stavu. Nejlepší kolo je typu gravel nebo trekové kolo. Další možnost je dát si horské kolo úzké a hladké pláště.

Program zájezdu:
1. den: (PA) ve polední odjezd z Liberce a dále po trase přes Prahu a Plzeň do Itálie.
2. den: (SO) v 8.00 hodin nalodění v Livornu na trajekt do korsické Bastie. Ve 13.00 výjezd z lodě popojedeme autobusem, ale do prvního kempu už dojedeme krásným údolím Noveta 34 km na kole. Ubytování v mobile-homech v kempu na 2 noci kousek od nádherné písčité pláže.
3. den: (NE) autobusem do hor nad město Calvi a na kole oblastí Balagne zpět do kempu. Traverzová cesta pod horami a sjezd do kempu – 80 km.  Druhá noc v kempu.
4. den: (PO) autobusem do města Calvi. Průjezd na kole městem a po krásném pobřeží do Porta. Na kole po nejkrásnější pobřežní silničce na Korsice (87 km). V Portu ubytování v kempu v mobile-homech další 3 noci.
5. den: (UT) výlet na kolech ke Capo Rosso a prohlídka skalních útvarů Calanches (33 km).
6. den: (ST) odpočinkový den nebo na kole okruh do vesnice Ota nebo turistika do soutěsky Spelunka. Koupání v moři.
7. den: (CT) z Porta na kole nebo autobusem do sedla Col de Vergio 1460 m. (33 km). Po výjezdu autobusem do sedla už druhá část ze sedla do Corte na kole (51 km, velká část trasy pořád mírně z kopce). Ubytování v Corte v hotelu na dvě noci..
8. den: (PA) autobusem do hor k vesnici Morosaglia. Po úzkých cestách přes starobylé vesničky zpět do údolí k městu Corte do hotelu (55 km).
9. den: (SO) nádhernou soutěskou Restonica k horským jezerům (32 km). Odpolední odjezd autobusem do Bastie. Prohlídka města a večerním trajektem ve 20 hodin odjezd směr Itálie. Pojedeme nočním trajektem. Na lodi večírek a přespání na vlastních karimatkách. Ranní vylodění v 6.00 hodin v Janově.
10. den: (NE) cesta zpět do ČR. Večerní příjezd na jednotlivá místa vykládání.

Ubytování: 5 noci ve 2 kempech v mobile-homech, 2 noci hotelu.

Cena zahrnuje: Dopravu klimatizovaným autobusem, přepravu kol ve speciálním přívěsu, trajekt na ostrov a zpět, 5x ubytování v mobile-homech a 2x v hotelu, 1x noc na lodi, pobytové taxy, sportovního instruktora, informační materiály a plánky, povinné pojištění CK proti úpadku, DPH.

V cena není: Stravování, pojištění léčebných výloh, vstupy.

Proč jet na kole na Korsiku?
Koupání, sport a zajímavé památky, to je ideální trojice, po které pátrá řada turistů. Korsika, a my si tentokrát všimneme její západní části, tuto trojku nabízí. Má krásné pláže, na nichž spíš potkáte kormorána než opalující se davy, trasy ideální na kolo i výlet a k tomu místa prodchnutá historií. Stáhněte si článek o Korsice ZDE-KORSIKA.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

To top