MALLORCA - SILNIČNÍ KOLA - UBYTOVÁNÍ HOTEL *** POLOPENZE

Zájezd
Termín: 21.- 29. března 2024
Cena: 8.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2435
  • MALLORCA-TO NEJLEPŠÍ, CO PRO SVOJÍ VÝKONNOST MŮŽETE UDĚLAT
  • 9 DNÍ / 8 x KOLO / 8 NOCÍ HOTEL*** / LETADLO
  • NEJLEPŠÍ CENA ZA HOTEL S POLOPENZÍ (42 EURO V BŘEZNU, 44 EURO V DUBNU 2024)

Jarní trénink a rozježdění na silničních kolech na Malorce je to nejlepší, co můžete pro svojí výkonnost udělat. Opravdu nic se Mallorce nevyrovná. Jak to jednou zkusíte, už se budete vždy vracet. Byli jsme na Istrii v Chorvatsku i Toskánsku v Itálii. Mallorca je ale nejlepší!

Zájezd
Zájezd

Ubytování je v luxusním hotelu ve městě Playa de Palma, která je nejoblíbenějším letoviskem a jen 7 km od Palmy. Naplánujeme vám a poradíme s trasami po ostrově. První dny v jižní rovinaté části s minimálním převýšením. V severní hornaté části poslední 3-4 dny. Po celém ostrově jsou velice kvalitní a nové asfaltové silnice. Kola si přivezete vlastní, ale výhodnější už je zapůjčení karbonových kol od našeho místního partnera, které vám bezplatně zprostředkujeme.

UBYTOVÁNÍ:
***Hotel ve městě Playa de Palma, 7 km od Palmy. Naše ubytování nabízí:
- kvalitní 2 lůžkové pokoje
- uzamykatelný sklad pro kola s montážními stojany
- hotelový venkovní i vnitřní bazén
- saunu (za příplatek) a vířivku
- společenskou místnost na besedy
- český masér v hotelu denně k dispozici (není v ceně)
- hotel se nachází asi 200 m od moře
- naše půjčovna a opravna kol je 4 minuty od hotelu

STRAVOVÁNÍ:
Polopenze formou bufetu. Obrovský výběr velmi kvalitního jídla.

Program:
1. den: Odlet večer z Prahy transfer, ubytování.
2. den: Vyzvednutí nebo příprava kol. 
2. – 9. den: Cyklistika na ostrově, tréning, koupání, výlety.
9 den: Po posledním cyklistickém dni vrácení nebo balení kola. Odjezd na letiště a odlet do Prahy.

CENA ZAHRNUJE:
- ubytování v hotelu s polopenzí ve dvolůžkových pokojích vybavených koupelnou se sprchou a WC
- zákonné pojištění CK proti úpadku a DPH
- pomoc při problémech s ubytováním
- poradenská činnost s cyklistickými trasami
- zajištění rezervace silničního kola u partnerské půjčovny

V CENĚ NENÍ:
- letenka (7.400 Kč) dle aktuální nabídky
- doprava na letiště a zpět (je možno je běžnou autobus.linkou)
- doprava kol v letadle (3.500,- Kč) nebo
- půjčení kol na Mallorce (TCR a Defys (kola carbo/Ultegra/disk): 5 dní = 128 euro, 6 dní = 144 euro, týden = 160 euro a za každý další den prodloužení 16 euro, kola Di2 a e-racing (nová 2023) týden = 205 euro a za každý další den prodloužení 20 euro)
- pojištění léčebných výloh
- příplatek za jednolůžkový pokoj, pokud ho budete požadovat (15 euro/noc)
- pobytová taxa
- průvodcovské služby po ostrově

ZAPŮJČENÍ KOLA: protože doprava kol v letadle je za 3500,-Kč, vyplatí se půjčení kol na Mallorce (Ceny roku 2023: 5 dní = 128 euro, 6 dní = 144 euro, týden = 160 euro, 10 dní = 190 euro). K dispozici jsou např. karbonová kola FOCUS, GAINT a další. V případě, že chcete kolo zapůjčit, uveďte vaši výšku v cm a přesný počet dní, kdy budete kolo potřebovat.

JEDNOLŮŽKOVÝ POKOJ: Pokud budete chtít pokoj jen sami pro sebe, je za každý den pobytu příplatek 20,- Euro/osobu/noc.


Z NAŠEHO BLOGU O MALLORCE

Zase musím napsat, že letošní zima přeje jen cyklistům. To potvrzuje také nejnovější zpráva: Štybar je mistr světa v cyklokrosu pro rok 2014. Před závodem řekl: "Cítím šanci být mezi nejlepší trojicí". A to se mu také povedlo víc než dobře.
Zde je kousek rozhovoru před závodem s naší borcem:
Jak se k účasti postavil váš zaměstnavatel - tým Omega?
"Pro ně je nejdůležitější, že se připravuju na silniční sezonu a účasti na mistrovství světa v cyklokrose nic neobětuju. A další důvod, proč jsem chtěl jet teď z Mallorcy do Belgie je, že v úterý si projedu trať závodu Kolem Flander. Takže jsem spojil dvě věci a ve středu letím zase zpátky do tepla".

Už nám zbývá jen něco více než měsíc do odjezdu na 1. cyklistický zájezd roku 2019 na. Jezdíme tam už léta a vždycky se dopředu těšíme a přemýšlíme, jaké to tentokrát bude. Je to jako když se člověk vrací k dobrým známým. Moc se těší, ale trochu se bojí, jak ho přijmou. V tom je to podobné.

Zděněk Štybar nám zase potvrdil to, co víme už dlouho. Mallorce se nic nevyrovná. V rozhovoru říká: "..a ve středu letím zase zpátky do tepla". A v tom je právě ten největší rozdíl mezi cyklistikou nyní v zimě u nás a cyklistikou na Mallorce. Člověk tady může už mít najeto 100 nebo 1000 km, není to ale ta pravá pohoda, není to ten úžasný zážitek, na který se potom vzpomíná celý rok. Není to ten pravý trénink, po kterém už vás skoro nic nerozhodí a máte sílu a výdrž na všech jarních i letních závodech.
Tak se zase těšíme na Mallorcu. První dny pěkně v rovinkách, sto, sto dvacet kilometrů. Na kávičku do Petry, také hezká stovečka. Pěkně to bude rychle přibývat. Nádherné asfaltky v zahrádkách, rozkvetlé kopretiny i jabloně. Sluncem opálené ruce a pohledy na moře u Cala Pi. Pak vyrazíme do hor. První sedlo do Solleru a nakonec královská Sa Calobra. Tak se mi to tak všechno honí hlavou a nakonec prostě zase musím říci - Mallorca je nejlepší.

Vladimír Hůda, který se zúčastnil Mallorky 2014 na silničních kolech, natočil toto nádherné video. Zachycuje v něm, jak ježdění na Mallorce vypadá.


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

Videa z této oblasti


To top