SLOVINSKO-VÝSTUP NA TRIGLAV A PAK NA KOLO

Zájezd
Termín: 7. - 12. srpna 2023
Cena: 13.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2381
  • VÝSTUP NA TRIGLAV S PŘENOCOVÁNÍM NA HORSKÉ CHATĚ
  • 7 DNÍ / 2 DNY TRIGLAV/ 3x KOLO / 1 HORSKÁ CHATA / 3 x HOTEL 4* / AUTOBUS S VLEKEM NA KOLA
  • NÁDHERNÉ HORY A PRŮZRAČNÁ JEZERA

Julské Alpy ve Slovinsku jsou nádherné pohoří, trochu podobné Dolomitům. Najdeme zde romantická zákoutí s jezery, vodopády a nedotčenou přírodu. Podnikneme zde výstup na legendární Triglav, nejvyšší horu Slovinska a Julských Alp. Jako odpočinek budou další dny na kole. Přestože naše trasy budou lehké, budeme si moci přidat podle chuti třeba výjezd na legendární Vršič, sedlo ve výšce 1611 m. Trasy jsou připraveny pro všechny druhy kol a všechny cyklisty. Julské Alpy si zamilujete. Ubytování bude 3 noci v hotelu Špik 4* s wellnessem a 1 noc na chatě Dom Planika pod Triglavem.

Akce je určena pro zkušené vysokohorské turisty. Povinné vybavení je horolezecká helma a ferátový set. 

Zájezd
Zájezd

NÁSTUPNÍ MÍSTA JSOU: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Tábor a České Budějovice.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: (PO) Večer odjezd na noc do Rakouska a Slovinska.
2.den: (UT) Ranní příjezd do sportovním centra Pokljuka. Odtud vyrážíme na pěšší terek na horskou chatu Dom Planika, kde strávíme večer a noc. 
3.den: (ST) Po snídani vyrážíme na vrchol Triglavu do výšky 2864 m.n.m. Po dosažení vrcholu scházíme až do Pokljuky, kde na nás bude čekat autobus a odjedeme do hotelu 4* s welnessem
4.den: (CT) Odpočinek na kole. Koupání v jezeru Bled a pak krásným údolím Radovna národním parkem Triglav do Mojstrany. Posledních 8 km po krásné cyklostezce až do hotelu Špik 4*. Cestou další koupání v kaolínovém jezírku a ochutnávka speciality kislo mléko a sýru na malé rodinné ekologické farmě.   
5.den: (PA) Na kole zase pod Triglav. Cestou si prohlídneme monumentální vodopád Peričník. Zpět po cyklostezce na ubytování. Zájemci si mohou vyjet po částečně dlážděné silnici na legendární sedlo Vršiš do výšky 1611 m.n.m. 
6.den: (SO) Přes Krajnskou Goru ke světoznámým skokanským můstkům v Planici. Budeme pokračovat už do Itálie ke krásnému Lago di Fusine s výhledem na horu Mangart. Sjedeme po cyklostezce předělané ze staré železniční trati do italského Tarvisia. Zde naše putování končí. Opolední odjezd do ČR. Příjezd kolem půlnoci do Prahy a dalších nástupních míst.

UBYTOVÁNÍ: 4 noci. První noc na chatě Dom Planika při výstupu na Triglav. Druhé ubytování 3 noci v hotel Špik 4* s wellnessem v ceně. Příplatek za jednolůžkový pokoj je 30,-Euro/noc.

STRAVOVÁNÍ: v hotelu Špik bohatá slovinská polopenze formou bufetu. Při výstupu na Triglav vlastní s možností zakoupení na chatě Dom Planika.

KOLA: Treková nebo horská kola. Cyklistická přilba povinná.

CENA NEZAHRNUJE: vše, co není výslovně vyjmenované v "cena zahrnuje" a dále vstupy, pojištění léčebných výloh, stravování na horské chatě Dom Planika.

CENA ZAHRNUJE: doprava autobusem, doprava kol v přívěsu pro kola, ubytování, pobytová taxa, stravování v hotelu Špik, průvodce, informační materiály a plánky, zákonné pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, DPH.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

To top