JEZERA JULSKÝCH ALP - ODJEZD Z MORAVY

Zájezd
Termín: 22.- 27. srpna 2023
Cena: 14.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2383
  • NEZAPOMENUTELNÁ CYKLISTIKA V NITRU JULSKÝCH ALP
  • 7 DNÍ / 5x KOLO / 4 x HOTEL S WELLNESEM / AUTOBUS S VLEKEM NA KOLA
  • NÁDHERNÉ HORY A PRŮZRAČNÁ JEZERA

Julské Alpy ve Slovinsku jsou nádherné pohoří, trochu podobné Dolomitům. Najdeme zde romantická zákoutí s jezery, vodopády a nedotčenou přírodu. Krásné malebné vesnice mají svůj osobitý ráz a jsou vyzdobeny typickými sušáky na seno. V hlubokých údolích vedou cyklostezky a perfektní trasy na kola. Přestože naše trasy budou lehké, budeme si moci přidat podle chuti třeba výjezd na legendární Vršič, sedlo ve výšce 1611 m. Trasy jsou připraveny pro všechny druhy kol a všechny cyklisty. Julské Alpy si zamilujete. Ubytování bude 2 noci v hotelu s wellnesem přímo u jezera Bled a 2 noci v hotelu s wellnesem u Krajnské Gory.

Zájezd
Zájezd

 

NÁSTUPNÍ MÍSTA JSOU: Prostřední Bečva, Valašské Meziříčí, Hranice na Moravě, Olomouc, Brno.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: (UT) Večer odjezd na noc do Rakouska.
2.den: (ST) Ranní příjezd do sportovním centra Pokljuka. Odtud na kole horskými lesy přes planinu Zajamnik (salaše) a Planinskou Koču na Uskovnici k Bledskému jezeru a do hotelu. Ubytování v hotelu Savica**** u bledského jezera.
3.den: (CT) Autobusem k Bohinjskému jezeru. Krásná cyklistika po okolí Bohinjského jezera. Podíváme se na vodopády Savica, vodopády Mostnica. Koupání v jezeře. Po cyklostezce do Bohinjské Bistrice a dále na ubytování v Bledu. 
4.den: (PA) Přesun na kolech do druhého hotelu poblíž Krajnské Gory. Od Bledu vyjedeme k soutěsce Vintagar. Pak krásným údolím Radovna národním parkem Triglav do Mojstrany. Posledních 8 km po krásné cyklostezce až do hotelu Špik***. Cestou se můžeme vykoupat v kaolínovém jezírku a ochutnat kislo mléko a sýr na malé rodinné ekologické farmě.   
5.den: (SO) Na kole pod Triglav, nejvyšší horu Julských Alp. Cestou si prohlídneme monumentální vodopád Peričník. Zpět po cyklostezce na ubytování. Zájemci si mohou vyjet po částečně dlážděné silnici na legendární sedlo Vršiš. 
6.den: (NE) Dojedme do Krajnské Gory. Vyjedeme ke světoznámým skokanským můstkům v Planici. Budeme pokračovat už do Itálie ke krásnému Lago di Fusine s výhledem na horu Mangart. Sjedeme po cyklostezce předělané ze staré železniční trati do italského Tarvisia. Zde naše putování končí. Opolední odjezd do ČR. Příjezd kolem půlnoci do Prahy a dalších nástupních míst.

UBYTOVÁNÍ: 4 noci s polopenzí ve dvou hotelech s wellnesem ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím. První hotel Savica Garni je u jezera Bled (2 noci) a druhý hotel Špik (2 noci) s wellnesem v ceně. Příplatek za jednolůžkový pokoj je 30,-Euro/noc.

STRAVOVÁNÍ: bohatá slovinská polopenze formou bufetu.

KOLA: Treková nebo horská kola. Cyklistická přilba povinná.

CENA NEZAHRNUJE: vstupy, lanovku, pojištění léčebných výloh.

CENA ZAHRNUJE: doprava autobusem, doprava kol v přívěsu pro kola, ubytování, pobytová taxa, stravování, průvodce, informační materiály a plánky, zákonné pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, DPH.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE

Julské Alpy na kole - jak jsme dupali na Vršič

Pohodové Julské Alpy na kole - napsala: Petra Polková

Překvapit člověka může spousta věcí. Zprávy v televizi, krajina během dovolené, ale také lidi. Myslím tím lidi, kteří žijí v horách kolem Julských Alp, ale i všechny účastníky našeho cyklistického zájezdu. Právě jsme se totiž vrátili z cyklistického putování po těchto nádherných Alpách. Trasy na kolo vedou údolími a podél řek s průzračnou vodou, ale také do kopců v horách. Je tu obávaná sedlo Vršič (1611 m.n.m.), populární cíl všech náročných cyklistů. Slovinská televize při přenosech Tour de France několikrát toto sedlo zmiňovala, aby si diváci mohli udělat porovnání se sedly v Alpách, kde se Tour jede.

Lidi, kteří v poslední době jezdí na cyklistické zájezdy, si chtějí především užít pohodu, poznat krajinu, vesničky a městečka a také se zastavit v hospůdkách na občerstvení. Proto jsou připravené cyklistické trasy v tomto duchu. Mírné kopce, aby se nikdo moc neunavil. K tomu atraktivní místa s bohatou historií a atmosférou. Podobně to vypadalo i při zájezdu do Julských Alp. Po několika dnech jsme se ale přiblížili k legendárnímu sedlu Vršič. Cyklista, jedoucí z Kranjské Gory, zde překonává převýšení kolem 800 metrů a stoupá prudce do kopce. Serpentiny jsou vydlážděny kočičími hlavami, takže to i pěkně drncá. Celkově není výjezd zase až tak moc náročný, ale nenapadlo by mě, poslat tam účastníky pohodového cyklistického zájezdu.

A tak se konečně dostáváme k tomu překvapení. Víc než polovina lidí se dobrovolně rozhodla si toto sedlo vyjet. Navrhovaná trasa byla na chatu pod Triglav, která je také docela dost do kopce. V údivu jsem sledoval, jak většina lidí ráno po snídani vyráží na Vršič, kolem oběda se vrací a pokračuje na Aljažev dom k Triglavu. Moc pěkný výkon! Hluboce se klaním a přeji, ať vám cyklistické nadšení vydrží co nejdéle.


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

Videa z této oblasti

Podívejte se na toto video z Jezer Julských Alp v roce 2017 od našeho kamaráda Petra Havla.


To top