SLOVINSKÝM KRASEM AŽ NA RIVIÉRU K MOŘI

Zájezd
Termín: 13. - 19. července 2023
Cena: 13.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2372
  • GORIŠKA BRDA – SLOVINSKÉ TOSKÁNSKO
  • NEJVĚTŠÍ JESKYNĚ V EVROPĚ – ŠKOCJASKÉ JAME
  • POBŘEŽNÍ CYKLOSTEZKOU PARENZANA PO ZRUŠENÉ ŽELEZNICI 
  • 7 DNÍ / 5 x KOLO / 4 x HOTEL S POLOPENZÍ / AUTOBUS S VLEKEM NA KOLA

Slovinsko má spoustu krás, které je potřeba objevit. Nejlepší způsob, jak to udělat, je na kole. Tentokrát se zaměříme na krásnou oblast, která vede od Julských Alp až k moři.
Projedeme hlubokým údolím podél řeky Soča. Navštívíme slovinské Toskánsko. To je vinařská oblast Goriška Brda. Uděláme degustaci místních vín.
Na kolech projedeme Slovinský Kras. Pěšky ho ale poznáme také pod zemí. Projdeme největší jeskyni Evropy Škocjanské Jame. Vrcholem bude určitě dojezd k Predjamskému hradu, který je vybudován ve strmé skále.
Celé putování ukončíme koupáním u moře na Slovinské riviéře. Zde jsou nádherná přístavní městečka Koper, Isola, Piran a Portorož. Pobřeží poznáme jízdou po cyklostezce na zrušené železnici, která se nazývá Parenzana. Ubytování bude v hotelích poblíž Nové Gorize a u moře v Portoroži.

Zájezd
Zájezd

Nástupní místa jsou: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Tábor a České Budějovice.

Program zájezdu:
1. den: Ve čtvrtek večer odjezd z ČR do Slovinska. 
2. den: (PA) Ranní příjezd do Kobaridu. Podél řeky Soča z Julských Alp do Tolminu. Prohlídka soutězky Tolminská korita. Pokračování až pod Goriška Brda do Solkanu (60 km). Ubytování v hotelu na ubytování.
3. den: (SO) Autobusem na vyhlídku na celá Goriška Brda. Poznávání nádherné krajiny plné vinic, malebných vesniček a kopců vinařské oblasti Goriška Brda. Říkají o ní, že je to slovinské Toskánsko. Degustace skvělého vína. Na kole trasa vinicemi a dojezd až do hotelu (40 km).
4. den: (NE) Přesun autobusem k moři. Nejdříve ale do Postojny, kde se nachází světoznámá Postojanská jeskyně. Na kole krásná trasa, při které navštívíme Podjamský hrad a vchod do jeskyně Pivka Jama, která je součástí jeskyně Postojna (cca 45 km). Autobusem na ubytování u moře v Portoroži.
5. den: (PO) Volnější den, při kterém autobusem bez kol zajedeme do největší jeskyně v Evropě, která se jmenuje Škocjanské Jame. Po návratu prohlídka Portorože a Pinanu. Koupání v moři. 
6. den: (UT) Na kole k Soline, kde se těží z moře sůl. Cestou zpět koupání v moři a pokračování po cyklostezce Parenzána do krásného přímořského městečka Koperu. Cestou zpět se zastavíme v Izole, dalším přístavním městečku. Vyjedeme nad Měsíční zátoku (nejkrásnější pláž Slovinska) a vrátíme se do Portorože (50 km). Večerní odjezd do ČR.
7. den: (ST) Ranní příjezd domů. (CK si vyhrazuje právo na drobné změny v programu dle počasí a okolností).

Ubytování a stravování:  celkem 4 nocí. 2 noci s polopenzí v hotelu poblíž Gorice a 2 noci v hotelu s polopenzí v Portoroži. Příplatek za jednolůžkový pokoj je 20,-Euro/noc.

Cena zahrnuje:  dopravu autobusem s klimatizací, dopravu kol ve speciálním přívěsu, 4x ubytování s polopenzí, lázeňská taxa, wi-fi, sportovní  instruktory, informační materiály a plánky, zákonné pojištění CK proti úpadku a DPH.

Cena nezahrnuje: vše co není vyjmenováno v ceně zájezdu, zvláště pak: nápoje při večeřích, vstup do jeskyní a památek, degustace vína, pojištění storna a léčebných výloh (zřídíme na požádání).

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE


Ahoj Mirko a Stando,
chtěli jsme s malým zpožděním ještě jednou poděkovat za krásné a nezapomenutelné zážitky ze Slovinska! Bylo nám s vámi jako vždy báječně a těšíme se na další! Čekají nás teď krásy Šumavy a Krušných hor (samozřejmě na kolech;-)) a pomalu plánujeme zimu.
Doufáme, že se brzy uvidíme!:-)
Přejeme vám krásný zbytek létaB-)
Péťa a Vašek
28. července 2023 po zájezdu SLOVINSKÝM KRASEM AŽ NA RIVIÉRU K MOŘI (13.- 19. července 2023). Fotky z tohoto zájezdu jsou ve fotogalerii ZDE-FOTOGALERIE.

 

Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

Videa z této oblasti

Podívejte se na krásné video od Petra Havla, které natočil a připravil z tohoto zájezdu v roce 2022.


To top