FRANCIE - PROVENCE S VŮNÍ LEVANDULE A KAŇON VERDON

Zájezd
Termín: 30. června - 9. července 2023
Cena: 15.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2371
PROVENCE S VŮNÍ LEVANDULE, JAK SI JÍ ZAMILOVAL SPISOVATEL PETER MAYLE
LA COSTE MARKÝZE DE SADE
TIP: PROJEĎ NEJVĚTŠÍ KAŇON V EVROPĚ VERDON
10 DNÍ / 8x KOLO / 7 x MOBILE-HOME

Jižní Francie a zvláště Provence je lahůdka pro každého cyklistu. Muž, který zpopularizoval tento region na celém světě, se jmenuje Peter Mayle a je to Angličan. Občas sem jezdil na dovolenou a do kraje plného vonících levandulových polí se zamiloval tak, že se nakonec rozhodl přestěhovat do Ménerbes, kam na kole také zajedeme. Markýz De Sade spolu se svou manželkou mohli poměrně v poklidu žít na svém zámku La Coste, dalšího z našich cyklistických cílů, až do začátku roku 1775, kdy vyšly najevo další markýzovy hrůzné činy. Tentokrát se oběťmi jeho netradičních sexuálních praktik staly mladé dívky sloužící přímo u něj na zámku. Naší cestu završíme prozkoumáním největšího kaňonu v Evropě, Grand canyon du Verdon.

Zájezd
Zájezd

Fotografie z předchozí podobné akce jsou ve Fotogalerii ZDE-FOTOGALERIE

Peter Mayle popsal léto v Provence takto: pole všech barev - pruhy levandule pozlacené slunečnicí, béžová pšenka, láhvově zelené vinice. Plavání za tmy. Vůně hořící rozmarýny na rožni. Vzduch jako horký suchý zábal. Občas by si slunce mohlo aspoň na den odpočinout.

Nástupní místa jsou: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Plzeň.

Program zájezdu:
1. den: V pátek odpoledne (cca 16.00 ) odjezd na noc do Francie.
2. den:  (SO) Příjezd do Islé sur la Sorgue prohlídka města a vyvěračky Fontaine de Vaucluse. Ubytování v kempu, kde budeme 3 noci.
3. den:  (NE) Busem pod okrové skály v Roussillonu. Gordes z filmu Dobrý ročník a magiské opatství Abbaye Notre Dame de Sénanque.
4. den: (PO) Busem k vinařství v Coustelletu, nákup vína.  Slavná provensálská městečka Maubec, Oppéde. Menerbes, kde žil spisovatel Peter Mayle. Lacoste se zámkem, kde žil markýz de Sade a Bonieux.
5. den: (UT) Přesun autobusem do Moustiers, kde budeme v pěkném kempu další 4 noci
6. den: (ST) Královská etapa na kole Grand canyonem du Verdon. Malá po Routes des Crétes, velká okolo kaňonu.
7.den:  (CT) Busem do sedla nad provensálské městečko Aups. Na kole do Tourtouru, okolo jeskyň ve Villecroze, vodopády v Sillans a větrné mlýny v Réguose. Autobusem zpět.
8. den: (PA) Na kole kolem jezera lac de Ste Croix.
9. den: (SO) Opuštění kempu, koupání v jezeře a trek skalami nad Moustiers Ste Marie. Odpolední odjezd do ČR.
10. den: Příjezd dopoledne do ČR.

UBYTOVÁNÍ: 7 nocí ve 2 kempech ve 4 lůžkových mobile-homech (2 oddělené 2 lůžkové ložnice, kuchyňka, lednice, nádobí, sprcha. Detailní informace k vybavení mobile-homů naleznete ZDE-MOBILE-HOME. Příplatek za druhé nevyužité lůžko v ložnici je 3.500,-Kč.

KOLA: Všechny typy kol.

CENA ZAHRNUJE: doprava autobusem, doprava kol v přívěsu pro kola, ubytování v kempech v mobile-homech, průvodce, informační materiály a plánky, zákonné pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, DPH.

CENA NEZAHRNUJE: Stravování a pojištění léčebných výloh.

Provence je jako stvořená pro perfektní cyklistickou dovolenou. 
Cyklistika v jižní Francii, hlavně v Provence, má spoustu výhod. Třeba počasí. V létě tu slunce svítí každý den, je krásně teplo, a pokud zaprší, tak málo a krátce. Proto se dá jezdit jen s minimálním vybavením. Další výhodou je pestrost a rozmanitost zdejší krajiny a nekonečné množství zážitků. Čekají na vás romantická levandulová pole, lány slunečnic, které před sto lety oslnily van Gogha či obrovské území divočiny, kde se jako chlapec toulal slavný spisovatel Marcel Pagnol, autor oblíbeného románu Jak voní tymián. To a mnohO dalšího se dočtete v článku, který si stáhněte ZDE-PROVENCE.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE


Ahoj Stando,
děkujeme ti za nádhernou Provence s tvým krásným lidským přístupem a velmi pestrým programem. Tedy rozhodně se nevidíme naposledy. Již probíráme i vaši zimní nabídku a pokud to klapne,tak s vámi rádi pojedeme na lyžovačku.
Děkujeme za právě nahrané forografie z cesty na váš web, které nám připomenou nezapomenutelné krásy jižní Francie.
S pozdravem Vašek a Peťa
11. července 2022 po tomto zájezdu, který se konal v termínu 1.- 10. července 2022. Fotky z tohoto zájezdu jsou ve fotogalerii ZDE-FRANCIE-PROVENCE.


Stando,
Díky moc. Fotky jsou krásné, nádherné.
Moc jsme si to s Vámi užily. Bylo to dalších báječných 10 dnů s Vámi.
Pozdravuj Mirku a těšíme se snad zase příští rok.
Martina. 12. července 2023 po zájezdu (30.6.- 9. července 2023). Fotky z tohoto zájezdu jsou ve fotogalerii ZDE-FOTOGALERIE.


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

Videa z této oblasti

Podívejte se krásné video, které ze zájezdu připravil Petr Havel.


To top