FRANCIE ALSASKO - NA KOLE KRAJEM VÍNA A HISTORIE - HOTEL

Zájezd
Termín: 20.- 26. června 2023
Cena: 13.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2362
  • CYKLISTIKY KRÁSNOU VINAŘSKOU OBLASTÍ
  • HISTORICKÁ MĚSTEČKA-DEGUSTACE VÍN A ČÁPI NAD HLAVOU
  • 7 DNÍ / 5x KOLO / 4 x HOTEL / BUS VLEK NA KOLA

Kousek za Strasbourgem, městem kde se nachází Evropský parlament, začíná krásná vinařská oblast Alsasko. Proslavená je nejen bílým ryzlinkem, ale především krásnými historickými městečky s hrázděnými domy. Symbolem kraje je čáp, který nad vámi bude často kroužit. Cyklotrasy (50-60 km) je možno denně proložit návštěvou vinných sklepů s degustací. Ubytování je v pěkném hotelu poblíž centra městečka Neuf-Brisach. Stravování francouzsko alsaská polopenze, specielní jídlo místního regionu. K večeři si můžete dát alsaské víno nebo i místní pivo Kronenbourg, které se poblíž v Obernai vyrábí.

Zájezd
Zájezd

Nástupní místa jsou: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Plzeň.

PROGRAM ZÁJEZDU:
1.den: (UT) Večerní  odjezd z uvedených nástupních míst přes Německo do Francie. 
2.den: (ST) Ranní příjezd na hrad Haut Koenigsbourg. Prohlídka hradu. Na kole přes krásná vinařská městečka Ribeauville, Riquewihr, Sigolsheim na ubytování do Neuf Brisachu, který je památkou Unesco (50 km).
3.den: (CT) Autobusem do Molsheimu. Na kole nádhernými alsaskými městačky. Projedeme Molsheim, Rosheim, Obernai a přes Barr a Dambach la Ville do Sélestatu. Možnost výjezdu k hrobu patronky Alsaska na Mont Ste Odile (45 km, resp. 55 km). Autobusem na ubytování. 
4.den: (PA) Autobusem do Eguisheimu. Na kole přes Turkhiem cestou v lesích k pěti hradům, které se tyčí nad vinicemi. Navštívíme Chateau du Hohlandsbourg a tři Hrady Eguisheimu. Sjedeme do městeček ve vinicích a přes Gueberschwihr, Pfaffenheim a Hattstatt do Eguisheimu. Zde bude ochutnávka vín u nejlepšího zdejšího vinaře pana Hebingera (30 km, degustace stojí 12 euro). Možnost nákupu vín a naložení do autobusu. Zpět na ubytování. 
5.den: (SO) Na kole do Colmaru - města umění, dějin a památek. Prohlídka historického renesančního centra, čtvrti zvané Malé Benátky a ochutnávání vín a alsaských specialit. Z Colmaru podél vodních kanálů zpět do opevněného Neuf-Brisachu.
6.den: (NE) Na kole z Neuf-Brisachu do historického německého Breisachu. Prohlídka vodních elektráren a zdymadel na Rýnu. Koupání v v jezeře u Rýnu. Vinicemi na úpatí Kaiserstuhl do Botzingenu a zpět do Neuf-Brisach. Nakládání kol a odjezd do ČR.
7.den: (PO) Ranní příjezd do ČR.

CENA ZAHRNUJE: Dopravu klimatizovaným autobusem, přepravu kol ve speciálním přívěsu, 4 noci v HOTELU (dvoulůžkové pokoje), francouzská polopenze, pobytová taxa, sportovní instruktor, informační materiály a plánky, povinné pojištění CK proti úpadku, DPH.

CENA NEZAHRNUJE: pojištění léčebných výloh. Příplatek za jednolůžkový pokoj je 30,-Euro/noc.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE.


CO O ZÁJEZDU ŘÍKAJÍ NAŠI KLIENTI?

Milý Stando,
Akci hodnotím pozitivně. Bylo pro mne zajímavé (a potěšující), že nikdo za celou dobu nepíchnul, že nebyl žádný závažný defekt (největší asi ulomený konec se závitem hřídelky šlapky) a že celá akce proběhla v přátelské atmosféře.
Takže dík a přeji, ať i všechny Vaše další akce probíhají stejně pozitivně. Mějte se fajn. HOWG!
Josef Šorm, 3.srpna 2020 po tomto zájezdu.


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

Videa z této oblasti

Podívejte se na video ze zájezdu do Francie Alsaska v roce 2020 od našeho kamaráda Petra Havla.


To top