KORSIKA-JIŽNÍ ČÁST DIVOKÉHO OSTROVA NA KOLE

Zájezd
Termín: 28.4. - 7. května 2023
Cena: 18.990 Kč
Zájezd je vyprodán
Zájezd číslo: 2345
  • KRÁSNÝ A DRSNÝ OSTROV-RÁJ CYKLISTŮ
  • OSTROV, NA KTERÝ UŽ NIKDY NEZAPOMENETE!
  • 10 DNÍ CELKEM / 8x KOLO / 5x MOBILE-HOME / 2x HOTEL / 2x TRAJEKT

Mezi nejkrásnější místa na světě patří bezesporu ostrov Korsika. Je málo míst, která se mohou pyšnit takovým množstvím přírodních krás na tak malém prostoru, jako je tomu na Korsice. Azurové moře je lemováno bizarními skalisky, neprostupným pralesem voňavých machií, strážními benátskými věžemi a starobylými městečky vysoko nad mořem. Na kole projedeme jižní polovinu tohoto hornatého ostrova. Spát budeme v pohodlných mobile-homech a v hotelu v Corte.

Zájezd
Zájezd

Nástupní místa jsou: Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Plzeň.

Doporučená kola: na Korsice se jezdí většinou po silnicích, někdy v horším stavu. Nejlepší kolo je typu gravel, trekové kolo nebo silniční. Další možnost je dát si horské kolo úzké a hladké pláště.

Program zájezdu:
1. den: (PA) polední odjezd z Liberce a dále po trase přes Prahu a Plzeň do Itálie. 
2. den: (SO) v 8.00 hodin nalodění v Livornu na trajekt do korsické Bastie. Ve 13.00 výjezd z lodě a autobusem směrem na Porto. Zajemci si vyjedou 23 km do sedla Col de Vergio a sjedou 32 km až do Porta.Večerní ubytování v mobile-homech v kempu na 2 noci.
3. den: (NE) z kempu na kole do červených skal, okruh do vesnice Ota nebo do skal Calanche. Druhá noc v kempu.
4. den: (PO) autobusem do sedla Col de Sevi. Nádherný sjezd přes Vico až k moři do Sagone (50 km). Nákup, koupání v moři. Přesun do druhého kempu, kde budeme ubytování další 3 noci. 
5. den: (UT) autobusem do hor nad vesnici Bicchisano a nádhrenou krajinou přes Zonzu do Propriana a dále až do kempu. 80 km téměř pořád z kopce.
6. den: (ST) autobusem do hor nad vesnici Bicchisano a nádhrenou krajinou přes horské vesnice do Filitosi na menhiry a k moři do Olmeto Plage (60 km).
7. den: (CT) odpočinkový den. Opuštění kempu a výlet do Bonifacia, opevněného středověkého města ležícího na křídově bílých útesech na nejjižnějším výběžku Korsiky. Dojezd do hotelu v Corte, kde budeme 2 noci.
8. den: (PA) autobusem do hor k vesnici Morosaglia. Po úzkých cestách přes starobylé vesničky do údolí k městu Corte do hotelu (55 km).
9. den: (SO) Opuštění hotelu a na kole z Ponte Leccia do města Lĺle-Rousse. Prohlídka města, nákupy a koupání v moři. Večerním trajektem ve 21 hodin odjezd směr Itálie. Pojedeme nočním trajektem. Na lodi večírek a přespání na vlastních karimatkách. Ranní vylodění v 6.00 hodin v Savoně.
10. den: (NE) cesta zpět do ČR. Večerní příjezd na jednotlivá místa vykládání.

Ubytování: 5 noci ve 2 kempech v mobile-homech, 2 noci v hotelu.

Cena zahrnuje: Dopravu klimatizovaným autobusem, přepravu kol ve speciálním přívěsu, trajekt na ostrov a zpět, 5x ubytování v mobile-homech a 2x v hotelu, 1x noc na lodi, pobytové taxy, sportovního instruktora, informační materiály a plánky, povinné pojištění CK proti úpadku, DPH.

V cena není: Stravování, pojištění léčebných výloh, vstupy.

Proč jet na jaře na Korsiku
Koupání, sport a zajímavé památky, to je ideální trojice, po které pátrá řada turistů. Korsika, a my si tentokrát všimneme její západní části, tuto trojku nabízí. Má krásné pláže, na nichž spíš potkáte kormorána než opalující se davy, kopce ideální na kolo i výlet a k tomu místa prodchnutá historií. A krásná je i na jaře. Stáhněte si článek o Korsice ZDE-KORSIKA.

Podrobné informace JAK OBJEDNAT ZÁJEZD JSOU ZDE


Fotogalerie z předchozí podobné akce

Zájezd
Zájezd

To top