Italský styl na sněhu – recept šéfkuchaře Martina

špenátové knedlíky

Křišťálová voda z ledovců a zasněžených hor, produkty v podobě darů lesa a horských luk. V tom tkví tajemství zdravé italské horské kuchyně s intenzivními chutěmi.
Při lyžařských zájezdech se SUNBIKEM do oblastí Jižního Tyrolska kolem Kronplatzu nebo do Val di Fiemme to můžete prožít doslova na vlastní jazyk.
Pro představu vám dnes předkládáme jeden recept šéfkuchaře Martina na špenátové knedlíky, posypané parmezánem, které pro nás vaří. Jednou ochutnáte jeho úžasnou kuchyni a jste ztraceni 🙂

Recept na jihotyrolské špenátové knedlíky

Určeno asi na 4 až 5 porcí:
Potřebujeme:
– 150 g suchého bílého chleba nakrájet na proužky
– 150 g vařeného špenátu (může být i mražený)
– 25 g másla
– 25 gramů nakrájené cibule
– 1 stroužek česneku
– 2 vejce
– mléko
– 25 g mouky
– 4-5 sýrové kostky (mozzarella, eidam)
– sůl, pepř a muškátový oříšek
– máslo a strouhaný parmezán
Příprava:
– osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na másle
– přidáme špenát
– smícháme vejce s teplým mlékem
– přidáme všechny ostatní přísady včetně mouky a bílého chleba
– těsto poválíme v mouce a necháme odpočinout asi 20 minut
– vtiskněte kus sýra do středu knedlíku, ruce si máčejte do vody, aby se těsto nelepilo, knedlíky vaříme v osolené vodě 15 minut v    závislosti na velikosti knedlíků tak, aby se sýr uprostřed rozehřál
– posypeme parmezánem a zalijeme horkým máslem

Hodně štěstí a dobrou chuť přeje šéfkuchař Martin z Jižního Tyrolska.

To top