V Chorvatsku není jen koupání aneb cyklistický ráj mezi horami a mořem

Adriabike

I v letošním roce vyjíždí tisíce lidí na dovolenou do Chorvatska. Stále více se ale stává, že nechtějí jen pasivně odpočívat, ale chtějí například jezdit na kole. Pro tento účel pro vás máme dvě informace, kterých byste mohli využít.

1) Budete na ISTRII. Z Terstu do Poreče kdysi jezdila úzkokolejka Parenzana, která byla zrušená a místo ní je nyní cyklostezka. Vlaky se zde proháněly v letech 1902 až 1935. Dnes se ta tady prohánějí cyklisté. Koná se zde také cyklistický etapový závod Istria MTB Tour a prestižní Parenzana Cannondale.
AdriabikeBudete-li si zde chtít zajezdit a poznat kudy vedla stará železnice, podívejte se napříklada na www.istria-bike.com. Zde najdete také mnoho důležitých informací k dalším trasám na Istrii.

2) Pokud budete poblíž města RIEKA, můžete si 28.srpna zajet MTB závod Fužine 2 See. Na startu v Gorském  Kotaru může být chladno, ale jakmile sjedete k moři, může být klidně 30 stupňů. Na 82 km projedete dvěma světy. Jedním je chladný svět hor a druhý je středomořský a horký u městečka Crikvenica Riviera. Jestli je to ale pro vás moc, můžete si zajet jen 50 nebo 11 km. Informace naleznete na stránkách www.adriabike.hr.

Lod

3) Třetí možnost je už známá cyklistická loď a ježdění po ostrovech mezi Splitem a Dubrovnikem. Poslední letošní možnost je v termínu od 23.září do 2.října a zajíždí se až do srdce Dubrovniku. Při této cestě také navštívíte ostrovy jako je Mljet, Šipaň, Korčula, Hvar i Brač. Na tuto cestu se můžete vydat s autobusovou dopravou tam i zpět nebo se přidat přímo v přístavu Krilo, odkud loď odjíždí.

Ať si vyberete jakoukoli dovolenou v Chorvatsku, budete určitě nadšeni, když nezapomenete doma vašeho dvoukolého miláčka.

To top