NA ZÁJEZDY NA E-KOLE. Jsou CK přátelské k elektrocyklistům?

Elektrokolo

Vydavatelství Vpress začalo vloni vydávat také časopis o elektrokolech. Do letošního druhého čísla časopisu Elektrokola byly zařazeny zájemcům o cyklozájezd s využitím vlastního e-kola odpovědi na „vstupní“ dotazy, které jim pomohou využít služeb cestovní kanceláře poskytující služby této stále početnější skupině klientů.

Cestovní kancelář SUNBIKE na jednotlivé otázky odpověděla takto: 

1. Může se vašich standardních cyklozájezdů zúčastnit jezdec na e-kole?

Jezdeci na e-kolech se mohou našich zájezdů zúčastnit a také se již zúčastňují. Na jednom zájezdu do Julských Alp jsme dokonce již měli 6 e-kol. Vše proběhlo k maximální spokojenosti všech účastníků.

2. Máte v nabídce, nebo uvažujete o speciálních zájezdech pouze pro účastníky s e-koly?

Speciální zájezd pouze pro e-kola zatím v nabídce nemáme. Myslíme si, že by bylo škoda vyčlenit jen e-kola od ostatních cyklistů. V současné době totiž dochází k ideální symbióze například manželských párů tak, že manžel má normální kolo a manželka e-kolo. Tím oba ujedou stejné vzdálenosti a vyjedou na stejné kopce. Všichni jsou spokojeni.

3. Pokud ano, jaké vzdálenosti mají denní etapy zejména s ohledem na možnost dojezdu e-kol?

Pokud budeme dělat speciální zájezd pro e-kola, ponecháme vše tak, jak to probíhá při současných zájezdech. Ideální jsou pro naše klienty vzdálenosti mezi 50 až 70 km.

4. Přináší případné spojení účastníků na klasických a e-kolech nějaké organizační potíže?

Pro naší SUNBIKE CK spojení klasických kol a e-kol nepřináší žádné organizační potíže. Naopak dochází k propojení výkonnostně nesourodých cyklistů. Skupina účastníků je kompaktnější a drží více pohromadě, protože nikdo „neodpadá“.

5. Požadujete příplatek pro účastníky s e-koly, například za zvýšenou hmotnost?

Příplatek za e-kola nepožadujeme. Jsme rádi, že můžeme ukázat krásná místa, kam SUNBIKE CK jezdí i lidem, kteří by se tam jinak nemohli podívat.

6. Jste připraveni na zvýšenou náročnost servisních úkonů při případné opravě e-kol?

Na zvýšenou náročnost servisních úkonů jsme připraveni. 

Časopis Elektrokola č.2/2016 si můžete objednat ZDE-ELEKTROKOLA.

To top