Jak může vypadat cyklistický důchod?

Kolotoc

Kolotoc

Kolotoc

Měli jsme za sebou celodenní cyklistickou etapu na Elbě. Večer jsme se šli projít do krásného městečka Marina di Campo. Zde jsme ho objevili. Cyklistického reprezentanta itálie v důchodu. Vlastní silou nohou, šlapáním do pedálů, roztáčel kolotoč pro děti. Tedy.. asi to nebyl žádný reprezentant itálie, ale tak mě to tak napadlo, že by to mohl být hezký cyklistický důchod. Super nápad, jak u šlapání do pedálů zůstat a být stále v kondici. Nebo jen, když už to nebude jezdit podle představ a bude potřeba se uživit. Vlastní silou a ekologicky. Co víc by si človek mohl přát, než rozdávat radost dětem a naučit je mít kladný vztah k cyklistice. Navíc dostávat za to peníze od rodičů a ještě si při tom zajezdit na kole. 

Cyklistický ekologický kolotoč má sedačky udělané z kůže a pneumatik od běžných kol. Upevnění dětí je pomocí automobilových bezpečnostních pásů. Šlapání do pedálů se přenásí jednoduchým převodem pomocí malého kolečka na těleso kolotoče. Když šlapání nestačí, pomůže ruka, která kolotoč ještě více roztočí nebo naopak přibrzdí. Samozřejmě k tomu ještě „italský reprezentant pohaněč“ musí být vtipný, pískat si do rytmu, dávat dětem lízátka a smát se s nimi.

Naše video, které jsme pro vás natočili, to všechno demonstruje. Podívejte se na něj a poučte se. Třeba se již brzy objeví podobný ekologický cyklistický kolotoč i u nás na nějaké pouti. Dětem se to moc líbilo a proto Ital musel šlapat celý den od rána do večera.

Fotky a videa z cyklistického zájezdu na Elbu jsou ZDE-FOTKY ELBA.

 

To top