Bikepacking je konečně v Čechách

Bikepacking1

Bikepacking2

Bikepacking3

Bikepacking4

Na co jsem se na veletrhu FOR BIKES 2016 nejvíce těšil? Na bikepacking. Věřil jsem, že konečně nějaká česká firma přijde s vybavením pro tento druh cykloturistiky.

Víte co to je bikepacking? Ten kdo rád jezdí na kole po republice nebo po světě, ví moc dobře, jaké je občas trápení s brašnami na kolo. Je potřeba mít kovový nosič, který rád praská v nejméně vhodnou chvíli. Pokud není ocelový, můžete ho vyhodit. Železný se dá ještě nouzově svařit. Plně naložené kolo s brašnami má snahu pořád padat doprava nebo doleva. Jet s takovým kolem do terénu je skoro nemožné, protože brašny ulétnou za jízdy.

Sportovnějším cykloturistům to vadilo a tak vymysleli bikepacking. Co je na tom tak převratného? Za prvé: nepotřebujete žádný kovový nosič. Za druhé: veškerý náklad je v těžišti kola, a tak je jízda stabilní a můžete sjíždět i lehčí terény. Když všechno pořádně utáhnete, tak hurá i do terénů těžších. Za třetí: protože toho zas až tak moc nenaložíte, musíte si pořádně rozmyslet, co povezete a tak vezete méně kilo a jízda je požitkem.

Už jsem vás nalákal? Podívejte se na fotografiie. Konečně už i první česká firma začíná brašny na bikepacking vyrábět. Poučila se z produktů cizích firem a vzali si od každého to nejlepší. Pro našince byly také tyto cizí výrobky hodně drahé a tak určitě potěší dobrá kvalita za české ceny.

Za cenu kvalitních brašen na nosiče pořídíte výbavu na backpacking a můžete vyrazit. Lehčeji, svižněji, rychleji a do větších dálek. Užijte si pobyt v přírodě.

Informace o bikepackingu v Čechách naleznete zde: www.bikepacking.cz. Zde už také publikují svoje články naši kamarádi a klienti. Například Romek Hanzlík napsal o bikepackingu na severu Čech. Článek se jmenuje „Zaniklé obce: Fukov – český pyj vztyčený do Saska“. Přečíst si ho můžete ZDE-ČLÁNEK. Vybavení, které je vidět na našich fotografiích si můžete objednat od července u firmy ACEPAC. Stránky www.acepac.bike

To top